היום פורסמו תקנות שעות חירום, המסמיכות השב"כ בקשר לאיכונים.
כותר התקנות:
תקנות שעת חירום (הסמכת שירות הביטחון הכללי לסייע במאמץ הלאומי לצמצום התפשטות זן אומיקורן omicorn של נגיף הקורונה החדש), התשפ"ב -2021
טוב, יש הרבה לחץ סביב הדבר הזה. תחושות קשות. התבטאויות קשות. זה טבעי. זה מובן. זה טוב. במשטר דמוקרטי, נרתעים מדבר שכזה. נרתעים מאוד.
בכל זאת, מה שכן נעשה בפוסט הזה, זה נמחיש, שאם כבר חוקקו תקנות כאלו, אם כבר עושים מעשה כזה בכלל, אזי, עשו אותו לא רע בכלל. יותר מסביר. יש פה איזונים, בלמים, ריסונים, בקרה, סייגים, משמעותיים. לא רע בכלל. אנו שומעים ומגיבים ומבקרים את עצם המעשה או החקיקה או ההחלטה, אבל, לא קוראים פרטים קטנים, אותיות קטנות כפי שנהוג לומר, ובשימת לב קוראים. דברים נראים אחרת לפעמים, כאשר זה מה שעושים. בטח באם עד עפר דק. במקרה הזה, לא ממש דק. אבל, מתקרב לעד עפר משהו.
ותחילה משהו ממש עקרוני ואסטרטגי. אין לעשות שום שימוש, בפרטי האיכונים והזיהויים וכדומה, לשום ענין ודבר אחר, שום הליך משפטי, פלילי, מה שלא יהיה. זה משמש רק למלחמה בקורונה, ובזן הספציפי הזה. נצטט סעיף 15(א) ו- (ב):

ועוד, יש ענישה, ולא קלה בכלל, נצטט את סעיף 17:
אדם שגילה מידע שהגיע אליו לפי תקנות שעת חירום אלה, או עשה בו שימוש, בניגוד לתקנה 15(א), דינו- מאסר שלוש שנים.
נתאר למשל, נושא של מחיקות והרשאות. חייבים למחוק מידע שהצטבר בקשר לאיכונים. הרשאות לקבלת מידע, לשימוש במידע, חשיפה אליו, זה רק לאנשים מסויימים מורשים. הן במשרד הבריאות, הן בשירות הביטחון. נצטט למשל, סעיפים 10, 11:

ובכלל, אסור לשירות, לאכוף הנושא.לפקח עליו. להיות בקשר עם חולים וכדומה.הוא רק מעביר מידע ומקבל בקשות סיוע. נצטט, סעיף 9:

אם כך, זה לא רע. יש מספיק בקרה, איזונים וריסונים פה. זה אגב מאפיין מאוד ייחודי של מדינת ישראל מיום הקמתה. מאפיינים של משטר צבאי מאוד גורפים ואינטנסיביים, עם יסודות דמוקרטיים לעילא.
להשאיר תגובה