

לפנינו פסק הדין (בית הדין האזורי לעבודה בירושלים) בקשר לתביעה של שירה רבן נגד: שרה נתניהו, מוריה שירותי ניקיון אחזקה ושמיר, ו- משרד ראש הממשלה.
הסיפור הזה, עשה הרבה רעש בתקשורת במשך זמן. ההליכים נתמשכו פה. הרבה הליכי ביניים וכדומה.
כידוע, שירה רבן תבעה בגין התעמרות בעבודה כלפיה (בעבודות ניקיון במעון ראש הממשלה) ועוד אי אלו תביעות הנוגעות להבטחה לעבודה קבועה, הפרת הוראות חוק הודעה לעובד ועוד נזקים.
יש לציין תחילה:
השופט דחה כל טענותיה של שירה רבן. לא בדיוק לגמרי כסיפורי בדים מצוצים מן האצבע. אבל, בהחלט, לא הוכיחה את טענותיה. שום טענה, לא עברה שום רף משפטי.
בכל זאת, יתהה התוהה:
הטענות קשות מאוד. כל זה היא פיברקה ? כן, קשה לשפוט לגמרי הדברים. נצטט קצת על טענותיה:


אז איך אפשר להסביר כל זאת ? לא עושה רושם, שהיא איזה נכלולית האישה הזו.
טוב, נושא של התעמרות בעבודה, הוא יכול להיות קצת בעייתי. למה ? השופט עמד על כך, שהקביעה לגבי התעמרות בעבודה, צריכה להיות אובייקטיבית בעיקרון. לא סובייקטיבית. לא התחושות לגמרי של העובד יקבעו זאת. אלא, הסטנדרט המקובל, בקונטקסט העבודה יקבע זאת.
ייתכן בהחלט, שאין לה רקע בעבודה פיזית. לא כל שכן, עבודת ניקיון. והתחושות הקשות, המאמץ הקשה עשו את שלהם, והגבירו את תחושת המצוקה. כאשר היא נשאלה, היא טענה שהיה לה רקע כזה. אבל, בפועל הסתבר שלא ממש. נצטט:

על כך, היא טענה שנגרמו לה נזקים. נפשיים. גם פיזיים. לא יכלה להגיע לשירותים. קיבלה דלקת בדרכי השתן. אבל, לא הביאה שום חוות דעת רפואית בענין. השופטים לא יכלו ממש לקנות זאת.
אולי גם אפשר לשער, שסיפורי האימה בתקשורת על שרה ובכלל משפחת נתניהו, יצרו אצלה איזה סוגסטיה, איזה השפעה מקדימה, וזה היה מראש משוקע בתפיסות שלה. אולי. השופטים לא ציינו דבר כזה. זה לא הועלה כלל. אבל, אולי.
דווקא לגבי צעקות וגערות בעבודה, שרה נתניהו, הודתה בכנות, שדברים כאלו ייתכנו לגביה. נצטט:

אז שוב ייתכן, שאנו חוזרים לתפיסה הסובייקטיבית של התובעת. השופט הדגיש שוב ושוב:
התעמרות בעבודה, צריכה להתאזן עם הקונטקסט. סביבת העבודה. צריך לאזן בין הסביבה הטבועה, בין הפררוגטיבה של המעסיק (זכות היתר נניח הניהולית שלו) לבין הצורך לנהוג כבוד בעובדים. זה מלאכה לבית משפט.
בסך הכל, פסק דין מענין. נושא של התעמרות בעבודה, לא חקוק ישירות במשפט הישראלי. הייתה רק הצעת חוק בצנרת. וצריך עוד לפתח הענין. מומלץ לקרוא. לא נגענו כרגיל במלוא הפרטים. אבל, זה פסק דין, שקל יותר לקרוא אותו, למרות שהוא לא קצר.
להשאיר תגובה