
פסק דין של בג"צ לפנינו. חשוב. מענין.
כולם מכירים אני מניח את פרשת ילדי תימן וכדומה. היו כמה בגצי"ם בסיפור. היו שלש ועדות חקירה. אחת מהן ממלכתית וכדומה. הנושא עד היום מאוד מעסיק התקשורת, הציבור הישראלי וכדומה. לא ממש נגמר לגמרי.
טוב, עניינים כאלו רחוקים, ערטילאיים, מאוד בעייתיים מבחינה משפטית. או שיש התיישנות. או שאין ממש ראיות. בבג"צ מסויים, לא הותר למשפחות לבצע בדיקת רקמות של מתים וכדומה לקביעת קשר גנטי וכו…. זוהי בעיה.
נצטט:

עד כאן הציטוט:
בכל זאת, הממשלה נאותה לפצות אותם בהסדר מיוחד. אלא, שצריך שהמשפחות יציגו עניינם לפני הוועדות. שהנושא ייבחן על ידם. יבדקו אם יש יסוד לתלונות בדבר היעלמות ילדים או תינוקות וכדומה. אי אפשר לשלם סתם פיצוי לכל דורש. צריך בדיקה יסודית, מעמיקה, לוודות שהמקרה שלפניך, תואם את מיתווה הפיצוי הכספי וכדומה. זה מצער. אין ברירה.
זה בדיוק ענין הבג"צ פה:
שיהוי. שיהוי והפליה לטענת העותרים.
הם עצמם, לא פנו לאף אחת מן הוועדות. לא הציגו עניינם בזמן. עכשיו, בחלוף כל השנים הללו, מבלי שעניינם נבדק על ידי אף וועדה, הם רוצים פיצוי כספי, על פי המתווה שהממשלה החליטה עליו.
המדינה כמובן מסרבת. עניינם לא נבדק. יש פה שיהוי רב (לא לבלבל בין שיהוי להתיישנות. האחרון, פרק זמן קצוב קבוע בחוק, הראשון, בחינה עניינית של פרק הזמן שעבר עד להגשת תביעה). זוהי בעיה. אי אפשר לשלם כך סתם עכשיו.
לגבי הפליה, בג"צ או בתי משפט קבעו לא פעם:
הפליה יכולה להיות לגיטימית ורלבנטית באם היא מבוססת על שיקולים לגיטימיים. לא הפליה שרירותית. אלא, הפליה שמבוססת על שוני רלבנטי בנסיבות הענין. אז בנסיבות הענין, השוני רלבנטי. שהרי, מבלי שוועדה מוסמכת, בדקה ואישרה, איך ינתנו פיצויים ? אז מי שלא נבדק עניינו על ידי וועדה, ברור שאי תשלום, מהווה הפליה רלבנטית, לגיטימית, חוקית ממש.
נצטט:


עד כאן הציטוט:
עם כל הצער שבדבר, העתירה נדחתה על הסף. בית המשפט התחשב לפחות בענין הוצאות המשפט.
להשאיר תגובה