למה 400 מצלמות?

ויקיפדיה/ הלל ויס

אז לפנינו בג"צ מענין. בג"צ בנושא עליית יהודים להר הבית וכדומה. כמותו בערימות במשך שנים. במקרה הזה, מאתגרים את נושא איסור הכנסת תשמישי קדושה יהודיים להר הבית. מה שמענין אבל בעתירה הספציפית הזו, שהם טוענים, שכל הרעש והטרמינולוגיה סביב הר הבית, שהוא בבחינת מקום רגיש במיוחד, חבית חומר נפץ וכאלו, פטפוטי ביצים לשיטתם. להד"ם. סתם מניפולציות פוליטיות וכדומה. כל האיסורים הללו על יהודים, בגין רגישות בטחונית, חסרי בסיס ממש.

טוב, כהרגלנו, תחילה כותרי הייחוס של פסק הדין:

אז לא ניכנס להכל, אבל בכל זאת, טיעון קצת לא שיגרתי כאמור הטיעון שלהם. כל האיסורים הבטחוניים הללו, בדבר מקום רגיש במיוחד, שיפוצץ המזרח התיכון וכו… חסרי שחר. בפוסט אחר אגב (400 מצלמות תעשה לך) תיארנו לא פחות ולא יותר, מ-400 מצלמות בעיר העתיקה שמצלמות ומנטרות ללא הרף האזור הזה. אבל, נצטט אותם:

עד כאן הציטוט:

טוב, רק ראוי לציין שיש פה איזה סתירה מניה וביה. שהרי, הם עומדים על החשיבות של הר הבית או השתלטות מוסלמית על הר הבית, ובעקבותיה, על ארץ ישראל לשיטת המוסלמים. ועוד, משתמשים בטרמינולוגיה של חומרה (אם כי לא ברור הקונטקסט המדוייק בציטוט עצמו). זה בכובע אחד. בכובע שני, מתארים האיסור הבטחוני כחסר שחר ? שהטרמינולוגיה של רגישות היא חסרת ביסוס. בעייתי ביותר ליישב זאת הרי, לשיטתם שלהם.

טוב, העתירה נדחתה. גם על הסף (בגין עניינים פרוצדורליים). וגם מהותית, היה בכל זאת איזה דיון משפטי עקרוני (למרות הדחייה על הסף כאמור). גם לאור הדיון המשפטי העקרוני משהו, אין עילה משפטית להתערבות בג"צ פה בסיפור.

אז כפי שציינו לא פעם: בג"צ לא מתערב בהחלטות הרשות המבצעת. רק במקרים קשים. מקרים של חוסר חוקיות. חוסר סבירות וכדומה. משהו מהותי. יורד לשורשו של ענין. או אז, בג"צ מתערב, ומורה את דרך הישר, לרשות המבצעת. אבל, ככלל, אם אין על פניה טעות ברורה וקשה ובלתי חוקית וחוקתית, בג"צ יימנע מלהתערב.

כך גם כאן. זוהי מדיניות בטחונית מקדמת דנא. זה ענין למשטרה ולממשלה. החלטות הממשלה עד כה, היו מבוססות על סטטוס קוו (או שימור הסטטוס קוו בהר הבית) ושיקולי ביטחון. וכך זה יישאר, אין בסיס להתערבות בג"צ פה.

לגבי תשמישי קדושה והכנסתם להר הבית, ישנה הוראה מפורשת של הגופים הבטחוניים וכדומה. נצטט:

עד כאן הציטוט:

ועוד, מבחינה פרוצדורלית, הסברנו כבר בעבר. לפני שעותרים לבית משפט או לבג"צ. ממצים האפשרויות מול הרשות המבצעת. בודקים היטב וחותכים היטב את כל החלופות והמיצוי העובדתי. כך שמגיעים לבית משפט, עם סירוב מוכן ועשוי כדבעי. למה זה ? הסברנו, שאחרת, בית משפט, יצטרך לבזבז זמן, על תשתית עובדתית ומשפטית עשויה בחלקה. ואז זה ימרח זמן. יבזבז זמן שיפוטי יקר. מגיעים מוכנים, ואז בית משפט, חותך על התשתית העובדתי/ משפטית המוכנה והממוצה (מיצוי). ועוד:

מאוד אוהבים פה הטרמינולוגיה של "הפרדת רשויות" סו קולד. מי שמאוד אוהב את זה, צריך להבין:

לפני שבית משפט מתערב (לבקשת צד ג') צריך לתת צ'אנס לרשות המבצעת והשולטת, להסביר הענין. לדסקס הענין עם צד ג'. לחתוך. למצות. ללבן כדבעי כל החלופות, כל ההסברים וכדומה.

זה לא מה שעשו העותרים פה לפני שהגישו בג"צ. לא בשל הדבר. נדחה אז על הסף בגין כך.

ואיך לא ? פינת הגיחוך הדי הקבועה שלנו:

מי השופטים (אחידות דיעים נניח כאן הרי): מינץ מתנחל משיחי משהו, עם כיפה צבעונית ענקית על הראש משהו. שטיין גורסים שהוא ימני עלק וכו… והשופט המוביל ,לא פחות ולא יותר, ערבי (כבוב).

היו סמוכים ובטוחים. הם באחידות דיעים. ולא משנה כלל, איזו דת, איזה יישוב, איזה אללה. לא קשור פשוט. כל השופטים כמעט עד היום, דחו עתירות מסוג זה. לא מתערבים במעשי הרשות המבצעת. בטח לא בנושאים בטחוניים. נדיר יחסית. ו- לא מגישים עתירה לא בשלה. וחסל.

6 תגובות על 'למה 400 מצלמות?'

  1. אוף אוף אוף טופיק,

    טענה שלמערכת פיננסית של בלוקצ'יין יתכנו השלכות גם על מערכות הצדק והמשפט של הממשלות.
    שהמערכת המשופרת, שהושקה לאחרונה, עתידה לעקר את חלק מכוח השליטה של ממשלות על מערכות הצדק, הביטוח והבנקאות.

    מעניינת אותי דעתך על הסוגיה.

    https://madaduhcom.wpcomstaging.com/2022/09/18/%d7%a2%d7%95%d7%9c%d7%9d-%d7%94%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%a7%d7%a6%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%94%d7%a9%d7%aa%d7%a0%d7%94-%d7%94%d7%a9%d7%91%d7%95%d7%a2-%d7%91%d7%9c%d7%99-%d7%a9%d7%a9%d7%9e%d7%aa%d7%9d/#respond

    אהבתי

  2. קמיליה,

    אירוע כזה, אם אכן יהיה אפקטיבי, הוא חשוב מאוד ( הפחתה של מעל 90 אחוז באנרגיה של הפקה).

    אבל, אסור לשכוח:

    הכותב של הפוסט, משווה זאת לפריצה של האינטרנט אפילו. ומתי היא קרתה ? נניח ככה 1995 (לא ההמצאה עצמה, אלא, הפריצה הציבורית מסחרית וכדומה). עברו מאז 27 שנים משהו. ומה מסתבר :

    שאי אפשר לחמוק מרגולציה של מדינות. אי אפשר אפילו מרגולציה בינלאומית לחמוק. נהפוך הוא: הרגולציה למעשה גברה והסתבכה מאוד.

    כך גם קרוב לוודאי שיקרה וקורה בכלל עם הבלוקצ'יין, למרות הפריצה האנרגטית כאמור.

    למה זה ? בעולם של צורך כל כך אקוטי ב-"ביטחון לאומי" ( במשמעות הרחבה, לא רק ביטחון במובן הצר (טרור וכדומה) כפי בארה"ב למשל, שביטחון לאומי, ייחשב גם ענין קריטי בסחר בינלאומי) אזי:

    תמיד יהיה פיקוח קריטי ביותר. דווקא בתקופה הזו:

    מחסור במזון. שינויי אקלים. מלחמת רוסיה אוקראינה. מגיפות (קופים, קורונה וכו…). אולי מלחמה בין טאוייאן לבין סין. אולי תקיפה באיראן לא עלינו. בעיות של שליטה בנתיבי סחר וכו…. אז:

    אי אפשר לוותר על רגולציה ומירכוז. אין ברירה. והרי רגולציה ומירכוז, נעשים יותר סבוכים לאור התפתחויות טכנולוגיות.

    פשוט מחוקקים. פשוט אוכפים. ואפרופו מערכת המשפט, אז בעיקרון, היא הולכת אחרי החקיקה, ולא החקיקה אחריה (בעיקרון, אבל, לא לישון).

    מעבר לזה, מערכת המשפט, היא סבוכה מדי בשביל ביזור בכלל לעת הזו. בכל מקרה, מדובר על רגולציה וחקיקה מלמעלה. אז לא יעזור הרבה כרגע.

    כהמחשה אגב כללית, אפשר להביא מסחר בשוקי הון:

    הביזור איפשר לאנשים הדיוטות, להיות סוחרי קצה עצמאיים, עם פלטפורמות אלקטרוניות עצמאיות ( במקום נניח ברוקר בנקאי מסורתי). אבל, זה העצים חקיקה ושליטה:

    הרגולציה סבוכה יותר. הדיוטות מסתבכים ופושטים הרגל. רמאים או מעין, עושקים הדיוטות. אז המימשל חייב להתערב. ואיך ? על ידי חקיקה.

    אז זוהי בעיה.

    להתראות

    Liked by 1 person

  3. אפשר להמחיש כאן מאינווסטופדיה רצ"ב לינק:

    מה שידוע בחקיקה האמריקנית כ- סקשן 232. הנשיא מכריז על איזה חומר גלם בעייתי. קריטי לביטחון הלאומי. ומעלה מיסוי או מכס עליו וכו…

    טראמפ עצמו. עממיקו עלק. מבוזר עלק. עשה זאת לסינים, והעלה את חמתם. פרצה מלחמת סחר אכזרית למי שזוכר הדבר.

    אז זה לא פשוט כפי שחושבים או מדמים.

    כאן:

    https://www.investopedia.com/terms/s/section-232-trade-expansion-act.asp

    אהבתי

  4. כדאי לקרוא פה רצ"ב לינקים: שני פוסטים שהעליתי בעבר. המחשות זניחות על קצה המזלג. ולהבין, כיצד האינטרנט לא הפקיע בשום אופן בעיות כאלו. אלא, סיבך אותם.

    תמיד יש ויהיו קורבנות. המימשל צריך להגן על קורבנות. ואיך יעשו זאת ? צריך לחוקק. צריך לאכוף. לפקח. צריך בתי משפט וכדומה.

    אז כדאי לקרוא. לקרוא איך מישהו בארה"ב, חבר בקבוצת ווטסאפ פה, מלכלך פה על מישהו. הוא תובע אותו. השופט מאשר המצאה של כתב התביעה אליו בארה"ב, והעסק מסתבך. מסתבך בגלל האינטרנט למעשה.

    או הימורים בחו"ל דרך האינטרנט והשלכות שלהם פה (הימורים פה אסורים נזכיר). ואז, אדם שחי בחו"ל, מסתבך פה בארץ בפלילים.

    או פייסבוק וג'נוסייד בבורמה (מאניימר). לא פשוט בכלל.

    כאן:

    https://myboudica.com/2021/12/15/רואים-קרוב-רואים-רחוק/

    https://myboudica.com/2021/12/07/הכל-מחובר-בכל-מחיר-מתחבר-ומחובר-וחברי/

    להתראות

    Liked by 1 person

  5. רק הערה או פאנצ'ליין ממצה:

    המצב שנוצר עד כה, זה מעין יקומים מקבילים:

    ביזור פונקציונלי ביקום אחד. ויקום מקביל: פיקוח ואכיפה וחקיקה מוגברים למעשה.

    אז זה לא ממש מייצר ביזור במובן המהותי קלאסי כמובן. שהרי מרכזי שליטה טקטיים מבוזרים כפופים לרגולציה עליונה מוגברת. הם לא עצמאיים כמובן לגמרי.

    להתראות

    אהבתי

  6. בבלוג שלי, נבלעת לי תגובה. קולטים החרבנה פה ? אז שוב:

    רק הערה או פאנצ'ליין ממצה:

    המצב שנוצר עד כה, זה מעין יקומים מקבילים:

    ביזור פונקציונלי ביקום אחד. ויקום מקביל: פיקוח ואכיפה וחקיקה מוגברים למעשה.

    אז זה לא ממש מייצר ביזור במובן המהותי קלאסי כמובן. שהרי מרכזי שליטה טקטיים מבוזרים כפופים לרגולציה עליונה מוגברת. הם לא עצמאיים כמובן לגמרי.

    להתראות

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: