היהפוך כושי עורו ?

ג'וריסט מדווח לנו על מחקר מדהים של עמותה או ארגון באנגליה בשם : The Law Society. אפשר גם לקרוא עליהם בויקיפדיה (קרדיט לתמונה/ כיתוב לעי"ל אגב, לויקיפדיה, בערך הנדון כמובן).

המחקר נושא הכותר:

Over 100 years before the judiciary reflects the Black population in our society

ייקח מעל 100 שנה, לפני שמערכת המשפט (באנגליה ו- וולס) תייצג נאמנה גם את השחורים בחברה ( מבחינת כמות נושאי המשרה במערכת, לא מהותית כלללית).

קולטים ? מעל 100 שנה במצב או הקצב הנוכחי. נדביק פה עיקרי המחקר:

נתרגם העיקר:

שופטים שחורים מהווים 1.09 אחוז במערכת המשפט באנגליה ו-וולס, הכל בהשוואה ל- 1.02 אחוז ב- 2014. בקצב זה, ייקח עד 2149, בשביל להגיע ליחס פרופורציונלי, בין כמות השופטים במערכת, לבין כמות השחורים באוכלוסיה הכללית (3.5 אחוז באוכלוסיה הכללית כאמור).

לשם השוואה, שופטים אסייאתים במערכת מהווים 4.79 אחוז, ולפני 8 שנים הם היוו 2.53 אחוז. בקצב הזה, ב- 2033 יהיה מיתאם ביחס לאוכלוסיה הכללית ( 8 אחוז).

נשים מהוות שליש מן השופטים במערכת. וייקח עשור על מנת שנשים יהוו חצי מכמות השופטים ( מה שמייצג שוב, היחס לאוכלוסיה הכללית).

אז מה נהייה פה ? טוב, מי שמאמין בהפליה מתקנת או העדפה מתקנת, ינפנף כמובן במחקר לצרכיו שלו. מי שמאמין בהבלות הרוח, שגנים קובעים הכל לגבי יכולותיו ומיקומו של אדם בחברה, גם ירים את דגלו השמיימה. אז מצב הנשים יותר טוב. אבל, זה בעולם המערבי כמובן. הכל ביחס ובפרופורציה המתאימה.

כל אחד ייטול את שלו.

14 תגובות על 'היהפוך כושי עורו ?'

  1. אוף אוף טופיק,
    אבל חשבתי שאולי יעניין אותך,

    אפשרות להתפתחות מדעית עתידית שתחייב יצירת חקיקה חדישה. למיטב הבנתי, חקיקה שאין לה שורשים תקדימיים כלשהם.

    https://madaduhcom.wpcomstaging.com/2022/10/29/%d7%a4%d7%99%d7%aa%d7%95%d7%97-%d7%97%d7%93%d7%a9-%d7%9e%d7%aa%d7%9e%d7%9c%d7%9c-%d7%94%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9e%d7%a2%d7%95%d7%a8%d7%a8-%d7%97%d7%a9%d7%a9%d7%95%d7%aa-%d7%90/

    אהבתי

  2. היי קמיליה,

    תודה על הלינק.

    כותב הפוסט, משוכנע שזה חדשני. טוב, די בצדק. אבל, זה ממש לא חדשני. טכנולוגיות הרבה יותר מתקדמות לקריאת מחשבות וכדומה, נמצאות בשימוש כבר עשרות בשנים. רק זה מחתרתי פשוט.

    הוא גם משוכנע ששליטים רודנים לא ממש יעשו בזה שימוש. למה לקרוא מחשבות, אם יש רשתות חברתיות ? מה שהוא לא קולט על קצה המזלג, זה:

    שהבעיה אינה ממש קריאת מחשבות. קריאת מחשבות, משמעותה, גם שליטה ויצירת מחשבות. הכל באמצעות תופעת הריזוננס. וזוהי הבעיה הבאמת אמיתית בעתיד.

    וחקיקה ? יש כבר. כאן למשל, במדינת צ'ילי:

    https://www.jurist.org/news/2021/10/chile-becomes-first-country-to-pass-neuro-rights-law/

    נעלה על זה פוסטים מאורגנים. כי אנשים חיים בפלאפלנד בקטע הזה.

    להתראות

    Liked by 1 person

  3. חשבתי שגם סרטון זה יוכל לעניין אותך.

    עלי להודות שאני די מזועזעת מרעיון חקיקה זה. הוא באמת מזכיר לי "תקופות אפלות" במחצית הראשונה של המאה ה 20. כולל בשבדיה, ארה'ב. אוסטרליה וקנדה.

    גם מודאגת מכך שניתן להעביר חקיקה שכזו מתחת לרדאר של התקשורת והציבור. (כפי שהסקתי מבתגובות לסרטון).

    אהבתי

  4. תודה על הסרטון קמיליה.

    אבל, לא מובן על מה הזעזוע בדיוק קמיליה.

    יש מדינות בעולם המערבי, שבהם המתה או המתת חסד, באמצעות רופא, לגמרי מותרת בחוק, ונחשב הדבר חקיקה נאורה מאוד (שווייץ למשל. הרבה ישראלים אגב, נוסעים לשם להתאבד פשוט).

    אין פה שום בעיה. רק במקרה הספציפי עליו מדובר בסרטון, אז מדובר, באדם שהוא אולי לא בגיר לגמרי. אז מה ? ההורים שלו התנגדו או מזועזעים. אבל, יש לו גם האוטונומיה שלו. זוהי גם התפיסה בארץ:

    הילד, גם אם הוא לא בגיר, יש לכבד האוטונומיה של הרצון שלו.

    אז כל ההבדל או השאלה, האם התאבדות, או סיוע או ביצוע התאבדות, הוא חוקי מוסרי אם לאיו וכדומה.

    בארץ יש למשל, את "חוק החולה הנוטה למות". זה מעין סיוע רפואי להתאבדות מרצון כאילו.

    בארץ רק, אין אפשרות לאדם, לקבל סיוע רפואי להתאבדות, כאשר הוא לא נוטה למות בגין מחלה קשה וכדומה. סתם להתאבד מדיכאון, או חוסר ענין בחיים, או החברה שעזבה אותו או משהו.

    אבל, יש הרבה שטוענים, שזה לא הומני המצב הזה, וצריך לחוקק חוק שיאפשר זאת.

    יש לך הרבה על מה להזדעזע, לפני דבר הומני כזה קמיליה.

    להתראות

    נ.ב: נשאיר לינקים בתכוף…..

    אהבתי

  5. פה לחוק החולה הנוטה למות:

    https://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_527.htm

    אהבתי

  6. שוב תגובות שלי, פקינג בבלוג שלי, נבלעות. אתה תוהה אם זה אמיתי.

    אז פה לחוק החולה הנוטה למות:

    https://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_527.htm

    אהבתי

  7. אז שוב, תגובות שלי בבלוג שלי נבלעות פה, אז לינק לחוק החולה הנוטה למות כאמור:

    https://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_527.htm

    אהבתי

  8. ופה קמיליה, עדי טלמור, שדרן הרדיו דאז, התאבד בשוויץ. סבל מסרטן קשה המסכן. אחרת, יש הטוענים, בעליל מטורף ולא הומני. כאן:

    https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4107272,00.html

    אהבתי

  9. ואין דבר כזה חקיקה מתחת לרדאר קמיליה. בטח לא בקנדה. מה שכן יש, לפעמים מחטפים. מהר וזריז בלי דיון מעמיק ורציני וכו… על כך אגב, לא פעם עותרים פה לבג"צ. בייחוד חוקי הסדרים בקשר לתקציב וכדומה.

    להתראות

    Liked by 1 person

  10. למי שמעונין בהסבר פשטני יותר, לגבי חוק החולה הנוטה למות, אז כאן לינק רצ"ב, עו"ד נורית פיש, על החוק והמשמעויות שלו תכל"ס:

    https://www.mishpati.co.il/article/law-dying-patient?cq_src=google_ads&cq_cmp=17877293408&cq_term=&cq_plac=&cq_net=g&cq_plt=gp&gclid=CjwKCAjw5P2aBhAlEiwAAdY7dEqAOiGhExPFJAZA47crCtBPBCJILW0dlq5sNeapRn4uvQtGAh1QDBoCIIsQAvD_BwE

    אהבתי

  11. נראה שלא הסברתי את עצמי.

    אני תומכת נלהבת בזכות חולים אנושים לשים קץ לחייהם. כנ'ל לגבי אנשים שסובלים מכאבים קשים וחשים שאין טעם לחייהם בנסיבות אלו.
    גם שותפה לטענה שיש משהו לא הומני בחוק הישראלי שמונע מהם לקבל סיוע רפואי להתאבדותם. (אני עצמי גם חתמתי על הטפסים של אגודת לילך. למרות ספקותי לגבי תועלתם הפוטנציאלית- אם יווצר בעתיד צורך בהם).

    אבל הרבה יותר זהירה כשמדובר בהתאבדות בגלל דיכאון / אהבות נכזבות וכד'. לאחר מס' חודשים דכאון יכול לחלוף מעצמו. מה עוד שכל הזמן מפתחים תרופות חדשות וטיפולים חדשנים לבעיות נפשיות קשות. דכאון רחוק מלהיות מחלה חשוכת מרפא.

    אבל במילא אם מדובר באדם בוגר, שחלפה כבר תקופה משמעותית (נאמר – שנה) מאז שהגיש את בקשתו לסייע לו להתאבד בגלל הדיכאון שממנו הוא סובל.
    אבל החוק הקנדי דן בהחלטה של רשויות המדינה לגבי *קטין*. קטין שנתפס לא בוגר ושקול מספיק בכדי להצביע בבחירות – אמור להתפס כבוגר ושקול מספיק בכדי להחליט האם לשים קץ לחייו? החלטה שברור שהיא בלתי חוזרת.
    קטין שיש לו הורים (שסביר להניח שהם הורים שמתפקדים היטב)! בהנחה שהמדינה אינה האפוטרופוסית שלו. המינימום שבמינימום שהייתי מצפה מהרשויות הוא שימתינו בסבלנות עד שהאדם יהיה בן 18 (או 21).

    הוריו כנראה פנו לרופאים / לרשויות בתקווה שיעזרו לילדם להתמודד עם הדיכאון שממנו הוא סובל. ניתן להניח שלו היו משערים שרשויות המדינה ירצחו את ילדם (במקום לנסות רק להגיש לו עזרה) הם לא היו פונים כלל. כלומר, לתפיסתי יש כאן גם הונאה של ההורים ו/או העמדתם במצב בלתי אפשרי בין וויתור מראש על קבלת עזרה לילדם או הסתכנות ברצח של ילדם.

    אהבתי

  12. אגב, "חקיקה מתחת לרדאר" ו"מחטף" נתפסים בעיני כבני דודים מדרגה ראשונה. אולי אפילו כתאומים *לא זהים*.

    אהבתי

  13. קמיליה,

    לגבי חקיקה, אז כן, אפשר אולי לתפוס זאת כך. אבל, לרוב עותרים לבג"צ. ואם בג"צ לא מורה אחרת, אז איכשהוא, זה מוכשר. אלא שמתחת לרדאר, מדובר על ביטוי, שמביע יותר בנסתרים ובמחשכים. אז זה מבלבל קצת הקורא באמת.

    לגבי ילדים והתאבדות וכדומה:

    תשמעי, כל הזמן יש דילמות כאלו בחיים. לא יוצאים לרוב אנשים, ומלוא תאוותם בידם. נניח בגירושין, יש דברים מכוערים מאוד, בקשר למשמורת על הילדים וכו…. נניח זוג גרוש. האם ילמד הילד בבית ספר כזה טוענת האמא, או בבית ספר אחר יטען האבא. אפילו חיסוני קורונה, העלנו פוסט על כך בעבר:

    האבא נגד חיסון. האמא בעד חיסון. והשופט צריך להחליט וכדומה.

    גם עם אנורקסיה נרבוזה אותו הסיפור וכו…. מה לעשות ? הרבה מבוגרים גם מתאבדים. גם עליהם ניתן לטעון, שאולי היה עובר להם. אולי… אולי כן, אולי לא. מי יודע.

    אז כך או כך, צריך לאזן בין רצונות מנוגדים בצורה קיצונית. שהרי, אם לא יעבור. אם יתדרדר המצב כפי לא פעם. אז נער כזה, מועד לסבול בטירוף. למה יסבול בטירוף ?

    אז לא פעם, ובכלל, יותר מדי פעמים:

    דברים נעשים בניגוד לרצון ההורים. בניגוד לרצון הורה מסויים. בניגוד לרצון הילד. עם מיתאם לרצון הילד, ובעליל בסתירה לרצון ההורים שניהם או אחד מהם וכדומה.

    אבל, עצם האפשרות להתאבד, אז ברור שזה הומני מאוד ורצוי מאוד. וטוב שאת מסכימה עם כך, וטוב שהבהרת עצמך. כי ממש לא הבנתי לגמרי.

    השאר, זה ענין לקונפיגורציה עובדתית משפטית ספצפיפית, וזה משתנה ממקרה למקרה, ובכל מקרה, ניתן לטעון אחרת. זה החיים בפועל.

    להתראות

    אהבתי

  14. רק איך זה נראה ממש בחיים בפועל כהמחשה. אז הנה כאן רצ"ב לינק, פוסט בעבר בבלוג כאן: "קורונה ויחלוקו" האם לחסן אם לאיו הילדים:

    קורונה ויחלוקו

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: