
אז כולם זוכרים את הריגתה של שירין אבו אקלה, העיתונאית מאל ג'זירה בפאתי ג'נין. באמת סיפור לא פשוט. בהתחלה, צה"ל גרס שאין מצב שנהרגה על ידי כוחותינו. אולי אש צולבת. אחר כך, צה"ל גרס, שנהרגה בסבירות גבוהה על ידי כוחותינו שלנו, אבל, בטח לא בכוונת מכוון.
הפרקליט הראשי של הרשות הפלסטינאית הצגנו בפוסט אחר, גורס שהירי היה מכוון ממש. למרות שלבשה קסדה ואפוד וכדומה, מסומנים עם הכיתוב: Press.
גם האמריקנים, מנובמבר נכנסו לתמונה, וה-FBI חוקר.
אז מבחינת בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג (אפשר לקרוא כאן בג'וריסט, ולינקים שם):
אז כולם יודעים אני מניח, שבהאג מתנהלת חקירה נגד ישראל, על המצב פה בפלסטינה (עזה, מזרח ירושלים, יהודה ושומרון, החל מצוק איתן ככה בגדול). בהתחלה הייתה חקירה מקדימה, ואחרי מעין אישור של בית המשפט בהאג, עברו לחקירה מלאה. זה המצב בו אנו נמצאים.
בתוך הקונטקסט הזה, אז כל הזמן מועברים להאג תלונות (או קומוניקטים יותר נכון). תלונות שונות ומשונות. משפחתה של אקילה, העבירה קומוניקט בספטמבר על הריגתה, ועכשיו, אל ג'זירה ( איפה שהיא הועסקה למעשה) הגישו תלונה או קומוניקט.
חקירה של חצי שנה הם טוענים, הניבה המון הוכחות להריגה מכוונת. טוב, העורך דין שלהם, ממתן קצת יותר, וגורס ירי בכיוון לאזור הימצאה לפני מותה. אבל, הוא גורס באופן נחרץ יותר, את הדבר הכי חשוב וקריטי להאג הפלילי ככה בגדול:
שזו תוצאה של רדיפה שיטתית, רחבה, נגד עיתונאים ואחרים. להרג הזה, היה אפקט מצנן. עיתונאים מפחדים. כבר תקפו בעזה את בנין אל ג'זירה הוא טוען ( שכח כמובן לציין , שהיה שם נשק או לוחמים, או, אותות אלקטרוניים, שנועדו לשבש את כיפת ברזל).
אז ישראל כמובן מסרבת לחקור. כבר הסברנו, האג הפלילי, בית משפט של מוצא אחרון. עדיפות למדינה בה מדובר, לחקור. אם לא תחקור, האג בתמונה, וזה מה שקורה כאן. בכלל, ולגבי שירין העיתונאית כאמור.
טוב, ברור שהסעיף יהיה או אמור להיות, הריגה בלי משפט משהו אולי (Extrajudicial Killing). כנראה במסגרת פשעים נגד האנושות משהו. אבל, יודגש שוב:
בהאג לא חוקרים אירועים מנותקים וממוקדים, אם אין בסיס בעיקרון, למעשים שיטתיים ונרחבים.
אז כמה עיתונאים כבר הרגו ? איך זה נראה באמת ? אם כך, האג הפלילי, חוקר גם בפיליפינים. מה קרה או קורה שם ? כך זה נראה כאשר עסקינן בהוצאה להורג בלי משפט, נרחבת ושיטתית, נצטט מויקיפדיה:
מלחמת הסמים בפיליפינים היא מלחמת סמים אשר מתרחשת תחת כהונתו של הנשיא הפיליפיני רודריגו דוטרטה אשר עלה לשלטון ביולי 2016.[1] בתוך מספר שבועות בלבד מאז תחילתה נהרגו כאלפיים איש[2] ובתוך מספר חודשים מספרם כבר עלה על 3.5 אלף איש.[3] עד אוגוסט 2016, לפי רשויות המדינה, כ-600,000 סוחרי סמים נכנעו לרשויות אכיפת החוק כדי לא להיהרג במהלך הקמפיין נגד הסמים של הממשלה.
על פי התקשורת המערבית, המשטרה ו"מיליציות עממיות" מענישות סוחרי סמים באופן יזום מבלי לפתוח בהליכי משפט.[2][4] על פעולות הרשויות בפיליפינים נמתחה ביקורת חריפה מצד האומות המאוחדות, ארצות הברית והאיחוד האירופי בגין הפרות זכויות אדם.[5][6] בתגובה, הנשיא הפיליפיני, רודריגו דוטרטה, יצא בהצהרות קשות על האו"ם[7], ארצות הברית[8] והאיחוד האירופי[9][10] ודחק בהם שלא להתערב בעניינים הפנימיים של ארצו ואיים לעזוב את האו"ם.[11] על רקע ההידרדרות החדה ביחסים עם המערב, החליט דוטרטה לשנות את סדרי העדיפויות של מדיניות החוץ של הפיליפינים, תוך שהוא פונה במסלול התקרבות לרוסיה וסין.[12]
נכון ל-30 במרץ 2022, מתו כ-6,229 סוחרי סמים ואנשי פשע ונכון ל-9 בינואר, מתו 114 אנשי שיטור וצבא.
קולטים איך זה נראה ? ויקיפדיה פה אגב, על פי הרבה דיעות אחרות, ממעיטה בכמות ההרוגים. אבל נניח לשיטת ויקיפדיה: עד מרץ 2022 מתו 6229 סוחרי סמים ואנשי פשע כמצוטט. קולטים ?
הוכחנו כבר לא פעם. ממשלות פה מפגרות לגמרי. מילא נתניהו האהבל רפה השכל. אבל, לפיד איכזב מאוד. במקום לשתף פעולה באופן מאורגן וזהיר. במקום להציג טיעוני נגד מאורגנים. משאירים הזירה יתומה לצד אחד. צד עויין כמובן (אם לאיו, לא משנה). ואז, נוצר ואקום, ודברי הבל בלתי נתפסים מוצגים על מדינת ישראל. אבל, בהעדר גרסאות צולבות וסותרות, אז אלו המסקנות שאנשי מקצוע מגיעים אליהם. זה מתבקש וטבעי. אין לבוא אליהם ממש בטענות. זוהי אשמתינו.
אנו רגילים לחיות באופוריה של וטו במועצת הביטחון, ולובי חזק מאוד של ישראל יש לציין, במסדרונות מימשל של מדינות שונות בעולם (כאן אנו חזקים מאוד אגב). אבל, זה רחוק מלהספיק, ונעשה יותר ויותר גרוע מסיבות שונות ומשונות, שלא ניכנס אליהן כאן, זה סיבוך מפגר לגמרי, לא נוכל כאן.
אלוהים יעזור לנו. נצטרך את זה הרבה יותר, עם ממשלת ימין "על מלא" כפי הטרמינולוגיה שהשתרשה כאן לאחרונה.
להשאיר תגובה