
אז לפנינו בג"צ מענין (בייחוד בימים אלו). עסקינן בעותר אשר מגדיר עצמו כמעין טרנסג'נדר. הוא מסרב להסתפר (בשירות הצבאי כמובן). טוען לאי שיויון וכדומה. בילה במחבוש 3 פעמים בגין סירובו. עתר לבג"צ לבסוף.
אז תחילה, כהרגלנו בקודש, כותרי הייחוס של פסק הדין:

אז העותר מוגדר על ידי הצבא ועל ידי עצמו, כ- "ג'ינדר-קויר" (או בהמשגה אחרת: "סיסג'נדר שונה מגדרית").
ויקיפדיה מגדירה זאת כך:
גֶ'נְדֶרְקְוִויר (מאנגלית: Genderqueer, לרוב ניתן להחלפה עם א-בינארי) הוא מי שזהותו המגדרית אינה רק "גבר" או רק "אישה". הזהות המגדרית הג'נדרקווירית עשויה להיות מורכבת מזהות כגבר וכאישה יחד, בשילובים שונים, או שונה ונפרדת לחלוטין משתיהן. זהות ג'נדרקווירית עשויה אף להשתנות מביטוי מגדרי אחד לאחר (genderfluid).כיוון שהזהות המגדרית של ג'נדרקווירים לא תואמת למגדר שיוחס להם בלידה (בן או בת), ג'נדרקווירים נחשבים לרוב כחלק מהקשת הטרנסג'נדרית.
עד כאן ויקיפדיה:
אז מה הוא טוען למעשה, נצטט:

עד כאן טיעוניו של העותר:
טוב, לא ניכנס פה להכל. בג"צ, באחידות דיעים, דחה העתירה. בג"צ לא מוכן להתערב. זוהי פררוגטיבה ( סמכות ייעודית וייחודית וטבועה של הצבא) של צה"ל. פררוגטיבה שלו להחליט, מה יהיו כללי המשמעת. המשמעת בצבא עוגנת בין היתר, על אחידות. אחידות במראה. יש חריגים. וזה מה שמענין בסיפור:
הצבא גורס, שהוא בוחן תדיר, מעת לעת, הנורמות החברתיות, וכל הזמן משתכלל ומתאים עצמו. מן הבחינה הזו, העותר נופל בין הכסאות. אין מענה אינדיבידואלי לבעיה שלו. הצבא לא יצא עד כדי כך מן הבינאריות שלו (גבר או אישה). לא לעת הזו.
אבל, בג"צ רמז, ששומה על הצבא להתאים עצמו ככה בגלובל. לבחון מידי פעם את הנורמות והתפיסות החברתיות המקובלות, ולראות אם צריך להתאים ולשנות. כפי שעשה עם חיילות לוחמות. עם טרנסג'נדרים, הומואים וכדומה.
במצב הקיים, בג"צ מסרב להתערב. העתירה נדחתה כאמור. אבל, הצבא לוקח זאת ברצינות. יש אפילו כפי לעי"ל, יועצת לרמטכ"ל לענייני מגדר. נצטט:

ועוד:

ואילו העותר עצמו, נצטט כיצד נפל בין הכסאות:

עד כאן ציטוטים:
יש הרבה עבודה פה לאותו אבי מעוז. אלוהים. הוא הולך לקרוע את התחת. רק ההגדרות פה צריך מחקר של ממש. צבא שיש לו מדינה מחד יש הגורסים. "ממשלת ימין על מלא" מאידך. וצבא ? אתה לא מוצא הרגליים והידיים, גברים נשים עירובין ואללה. עוד נכונו לנו ימים.
להשאיר תגובה