
אז די בהפתעה, נודע לנו על צו מעצר נגד פוטין ( על ידי הבינלאומי פלילי בהאג) ועוד, נגד: מריה בלובה (Maria Alekseyevna Lvova- Belova). האחרונה הינה נציבת זכויות הילד במשרד נשיא רוסיה.
כל כך למה ? מסתבר שכרגע, העסק עומד על דבר אחד:
העברה בכפיה של ילדים מאזורים אוקראינים כבושים לרוסיה עצמה ( יש הגורסים לכן, שמדובר בג'נוסייד למעשה, ג'נוסייד כלפי העם האוקראיני כפי שכתבתי בעבר וציינתי לא אחת).
מסתבר בכלל שהבקשה הוגשה על ידי התובע (הבקשה לצו המעצר) מ- 22 בפברואר 2023. אבל, העסק נשמר חסוי. חסוי מחמת דאגה לבטחון עדים. ומחמת דאגה לשיבוש חקירה. בכל זאת, אמנת רומא, מאפשרת להוציא צוי מעצר, לפני השלמת חקירה ( שהיא עוד מתנהלת לגבי המלחמה באוקראינה) על מנת למנוע המשך פשעים מתגלגלים. וזוהי התקווה של התובע ובית המשפט שם: שזה ימנע המשך העבירות.
התובע יצויין אגב אורחא: מגיש בקשה לצו מעצר, ובית המשפט של קדם משפט שם, מאשר או דוחה כמובן.
מה עכשיו:
עכשיו, אם פוטין מגיע למדינה חברה באמנת רומא, חייב להיעצר על ידה. אם הוא מגיע למדינה לא חברה באמנת רומא, האחרונה מקבלת התראה מן הרשם של בית המשפט, ומתבקשת לעצור אותו, אבל, לא חייבת. אבל, הבקשה נשלחת ומוגשת גם למדינה לא חברה ( תארו לכם, יגיע לכאן).
טוב, ככלל כפי שציינתי בעבר, יש לו חסינות. חסינות לא על סמך אמנה בינלאומית, אלא, על סמך משפט בינלאומי מנהגי ( נוהג). חסינות של ראשי מדינה. אבל, אמנת רומא, מציינת מפורשות, שהוראות האמנה, והסרת חסינות, יפים ונכונים, במיוחד בנוגע לראשי מדינות. אז למדינה חברה באמנת רומא, זה לא מעלה או מוריד הרבה לכאורה. למה לכאורה ? מכיוון שיש הגורסים שהחסינות המנהגית של ראשי מדינות כפי שיש לפוטין, גוברת על הוראות אמנת רומא. וכבר היה סיפור מטורף לגמרי עם החסינות של אומר אל באשיר (נשיא סודן דאז) שהגיע לדרום אפריקה, לכנס של מדינות אפריקה ( דרום אפריקה חברה באמנת רומא) והדרום אפריקאים לא עצרו אותו למרות צו מעצר של בית הדין הפלילי בהאג. בין הטיעונים היה זה, שיש לו חסינות לכאורה. השופטים שם בבית המשפט העליון, רתחו מזעם. וקראו לחקירה של המשטרה.
סיפור שלם. נעלה על כך בהזדמנות פוסט.
עוד גדולות ונצורות נדע…..
כאן להודעה לעיתונות בדבר המעצר לכל המעונין.
להשאיר תגובה