כל הנחלים זורמים לאסי….

ויקיפדיה / המאבק על נחל האסי

אז לפנינו מסקנות הוועדה לגיבוש הסדר בקשר לגישה של הציבור, לנחל האסי ( שנמצא כידוע, בתוך שטח קיבוץ ניר דוד ככה בגדול מאוד). 

אין סיכוי שנוכל להיכנס פה להכל. אבל, תחילה, קצת רקע דברים כללי ביותר, וכותרי ייחוס

עד כאן רקע כללי ביותר:

אז אין פה ממש מנצחים בסיפור. לא מנצחים ולא מפסידים ממש. מחד, מדובר במקרקעי ייעוד. מקרקעי ייעוד, משמע: שטח קרקע, שנועד לתועלת הציבור. זה הייעוד המשפטי הרסמי שלו. מאידך: מדובר על נחל, שנמצא ממש בתוך לב הקיבוץ (לא כל הנחל). יש ממש בתים על שני גדות הנחל. בתי קיבוץ (כפי שרואים בתמונות מויקיפדיה). על כך, הקיבוץ השקיע דם ויזע במקום. לא מעוניינים בהמון רועש לשיטתם. זה מייצר בעיות כלליות קשות, ובעיות לקיבוץ עצמו. נצטט:

עד כאן:

מענין להביא גם עמדות נייטרליות יותר. חיצוניות לגורמים או לניצים היריבים. בחרתי במפלגת הירוקים, ובאגודה לזכויות האזרח. נצטט:

עד כאן האגודה. ולמפלגת הירוקים:

עד כאן:

מה שמאפיין ממש, את כל עמדות המעורבים יותר ופחות (כמעט). זה ההכרה שיש צורך לאזן. לאזן בין זכות הקיבוץ לנהל את אורח חייהם של חבריו, בלי הפרעות משמעותיות לשלוות חייהם. לבין, הצורך לאפשר גישה לציבור הרחב. אין פיתרון חד צדדי בסיפור. זה מקובל על כולם כמעט.

מה שמתמיה פה, זה רשויות ציבוריות, שמסרבות לקחת את האחריות לניהול הסדר קבע כזה. מישהו צריך לאכוף הסדר כזה. צריך לפקח. להעניש וכדומה. אבל, רשויות ציבוריות, לא ממש מוכנות לכך, הכל מטיעונים שונים ומשונים:

הוועדה הביעה דעתה כי המועצה האזורית עמק המעיינות (בתחומה עובר הנחל) היא הגורם המתאים לאכיפה ופיקוח. אבל, המועצה מסרבת משום מה. כך גם הרט"ג ( רשות הטבע והגנים). הם טוענים שהמקום מתוחם מדי. לא הוכרז כאזור טבע מובהק (כגון גן לאומי, שמורת טבע וכו..) ולכן, לא מתאים הדבר.

אז תכל"ס ההסדר די מפורט. שעות. חניה. היקף הקהל וכדומה. יסודו כאמור, באיזון. לא לכאן לגמרי, לא לשם לגמרי.ויחלוקו. ההסדר ייבחן מחדש במאי 2024 על סמך הניסיון שייצטבר עד אז.

למי שמעונין לקרוא יותר בפרוטרוט את פרטי ההסדר, אז אפשר להגיע לדו"ח בלינק לעי"ל, ולקרוא מסעיף 75, תחת הכותר:

לאור האמור, הסדר הקבע המוצע הוא דו ראשי ומתייחס לשני המתחמים: לחוף הירוק, ולשטחי הנחל וגדותיו העוברים בלב הקיבוץ.

מהו הסדר החוף הירוק (מתווה ביניים למעשה) אפשר לקרוא מסעיף 18 והלאה.

ונקווה שיירגעו הרוחות. הרפורמה סו קולד (המשפטית) מספיק צרות הביאה עלינו.

2 תגובות על 'כל הנחלים זורמים לאסי….'

  1. חשבתי שאולי יעניין אותך.

    הזכיר לי את התביעות של תושבי חיפה והקריות כנגד מפעלים מזהמים במפרץ חיפה. ותביעות מילואימניקים של שייטת 13 על השפעות הצליחות בנחל הקישון.
    כלומרנאת הקושי להוכיח נזקים בריאותים, שמצטברים באיטיות, בגופם של חלק מהנחשפים לזיהומים.

    https://davidson.weizmann.ac.il/online/sciencepanorama/%D7%94%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%A9%D7%94%D7%A9%D7%AA%D7%9B%D7%A8%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%92%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%98

    אהבתי

  2. היי קמיליה,

    רק כנראה שהפטריה לא ממש מזיקה אולי.

    אבל, יש מקרים באמת, שקשה להוכיח קשר או זיקה נזיקית (נזק) בין חשיפה מסויימת, לבין מחלה.

    הסוגיה התורנית אגב בחוק ומשפט, שהיא ממש לא פשוטה, זה חשיפה להקרנות אלקטרומגנטיות, וסרטן במוח, סרטן בכלל, עקרות, פגיעות עצביות, נפשיות וכדומה אגב. סתם חשיפה לכימיקלים, פחות סיפור אגב. לכן אגב, עיקרון "הזהירות המונעת" מוחל ביתר שאת על חשיפה להקרנות אלקטרומגנטיות וכדומה. עיקרון שמכתיב, שגם אם לא ידועה הזיקה בין חשיפה לנזק, מוטב לשמור על מקדמים חזקים של זהירות.

    להתראות

    Liked by 1 person

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: