
אז באחד הפוסטים הקודמים, הצגנו והסברנו לגבי הצו חיפוש בביתו או אחוזתו של טראמפ בפלורידה. הסברנו, שלכל צו, מלווה תצהיר. התצהיר, הינו מסמך הכתוב על ידי קצין רשמי, ומתאר את העילות לחיפוש. אז לא היה לנו התצהיר, רק הצו כאמור. עכשיו, מששוחרר התצהיר לציבור, אפשר לקרוא אותו. צריך לציין, שהתצהיר עצמו מושחר בחלקו. זוהי פרקטיקה מקובלת בחוק ומשפט ויסודה בשקיפות ומדתיות. כלומר, אם אפשר לפרסם מסמך, ולהשחיר (מעין צנזור) חלקים סודיים, חסויים וכדומה, אז עדיף לשחרר משהו, מאשר להעלים הכל. התמונה לעי"ל, ממחישה את ההשחרה של חלקים חסויים. חלקים חסויים ברור למה: יכול לפגוע בחקירה. בעדים. מקורות מודיעין. פגיעה בבטחון לאומי וכדומה.
אז התצהיר אכן, מפרט את העילות לבקשה לצו חיפוש. אז ברור אכן, שמדובר במסמכים סודיים שהוחזקו בביתו של טראמפ משום מה. התצהיר מפרט את הסיבות לחיפוש, ומדגיש, שיש מצב, שמסמכים מאוד סודיים, נשארו באחוזתו, וחייבים לתפוס אותם ( כולל הביסוס החוקי הכללי, לחיפוש כזה).
בארה"ב, אין משמעות לתפיסה סובייקטיבית או לכוונה סובייקטיבית בחיפוש ומעצר. על פי הפסיקה בארה"ב ( בית משפט עליון בקייס: whren et al v. unidet states ) אין לנתח את הכוונה הסובייקטיבית של החיפוש ושל השוטרים ( שם בפסק הדין היה מדובר על עבירת תנועה קטנה, על שחורים, ונמצאו סמים. כלומר, כוונה של הפליה גזענית מוכמנת או פוטנציאלית בחיפוש ועיכוב וכדומה, לא רלבנטית בניתוח המשפטי). מה שרלבנטי, זה רק הסבירות של החיפוש ( כן, אותה סבירות שפה כה אוהבים לבקר באופן נלעג ומגוחך להדהים). רק הסבירות קובעת אכן, לא הכוונה הסובייקטיבית ( במקרה שלנו, כוונה סובייקטיבית, משמע: רדיפה פוליטית אחרי טראמפ, בעקבות האפשרות שהוא ירוץ שוב לנשיאות ב- 2024).
טוב, צריך להדגיש. התצהיר עצמו, בסדר. אין מה לעשות. על פניו העסק סביר וחוקי עושה רושם.
בסך הכל, מבוסס, מוסבר היטב. פרוטקולי מאוד. מאורגן. יש שם למשל בצוות החיפוש:
צוות נפרד (the privilege review team) עצמאי, אשר דואג להפריד בין מסמכים עליהם יש פוטנציאל, של חיסיון עורך דין לקוח, לבין מסמכים אחרים. כידוע, אסור בעיקרון (בעיקרון, אבל, לא לישון )לתפוס ולחפש מסמכים, הנוגעים לשירות שבין לקוח לעורך דין. על האחרונים חל חיסיון. אז צוות האף בי איי שם, מאוד נזהר לשים בצד מסמכים כאלו פוטנציאלים, ולהחיל עליהם פרוצדורה נפרדת.
יש שם גם נוסח המכתב של עורך הדין של טראמפ, לראש הצוות וכדומה. שם הוא מלין על החיפוש והאופן בו נוהגים בטראמפ. ומלין גם על הפגמים החוקתיים וחוקיים שבחיפוש. מאוד מענין.
אז ימים יגידו עוד.
רק תיקון טעות בלינקים:
הלינק לתצהיר כאן מוטבע בטעות בהפניה לפסק הדין האמריקני כאן, וההיפך. אז לשים לב. איתכם הסליחה.
להשאיר תגובה